In the Mood for Love

Wong Kar-wai, Hong Kong, 98 min, Romantiek, Drama

Onderdeel van: Filmhuis Klassiekers Specials Wong Kar Wai Films

In the Mood for Love, de zevende film van Wong Kar-Wai, is de ultieme liefdesfilm. Een virtuoos gefilmde en zwoel-sensuele liefdesportret van onvervulde verlangens in het Hong Kong van 1962. Met Tony Leung en Maggie Cheung als stijlvol liefdespaar dat in donkere galerijen en rokerige slaapkamers elkaar smachtend in de ogen staart. 

'We zullen nooit worden zoals zij.' Tegen beter weten in blijven ze het herhalen, meneer Chow en mevrouw Chan. Ze zijn buren, en allebei getrouwd. Ze ontmoeten elkaar in een hotelkamer, nadat ze ontdekt hebben dat hun echtelieden overspel met elkaar plegen. Bedrogen zijn ze, maar ze willen niet bedriegen. Voorzichtig spelen ze delen uit een affaire na, om te ontdekken hoe zoiets ontstaat. Dat ze daarbij voor elkaar vallen is onvermijdelijk, maar onmogelijk toe te geven. In the Mood for Love is een schitterende lofzang op onderdrukte liefde. Alles in Wong Kar-wai's stijlvol vormgegeven film ademt hartstocht; elke camerabeweging, elke close-up lijkt een liefdesverklaring: als het nu gaat om de prachtige kleurenschema's die Wong Kar-wai's vaste cameraman Christopher Doyle uit zijn camera tovert of de beeldschone kostuums die Maggie Cheung de hele film door draagt, alles is van een kwalitatief hoogstaand niveau en met de juiste consistentie uitgevoerd.

Wie niet verliefd was bij het kijken naar Wong Kar-wai's Chungking Express (1994) en Fallen Angels (1995) wordt het wel terwijl zijn hart breekt om de onzichtbaar uitgevoerde wals tussen Meneer Chow  en Mevrouw Chan in The Mood For Love.


 

Regisseur
Wong Kar-wai
Met o.a.
Tony Leung, Maggie Cheung, Ping Lam Siu
Land
Hong Kong
Jaar
2000
Duur
98
Taal
Kantonees
Ondertiteling
Nederlands
  • Een film die het verdient om door een groot publiek bekeken te worden.

    Cinemagazine

Tony Leung won een prijs voor beste acteur op het Cannes Film Festival voor zijn vertolking van Meneer Chow.

Tickets kopen