Il traditore

Marco Bellocchio, Italië, 145 min, Drama, 16+

Onderdeel van: English

Il traditore vertelt het waargebeurde verhaal achter het Maxi-proces (1986-1992) tegen de maffia in Palermo. 

Begin jaren '80 blijkt de vrede binnen de Siciliaanse maffia, de Cosa Nostra, van korte duur. Tommaso Buscetta, een hooggeplaatst lid van de Cosa Nostra duikt onder in Brazilië. Intussen worden zijn vertrouwelingen één voor één vermoord. Wanneer Buscetta opgepakt wordt en uitgeleverd aan Italië, neemt hij een beslissing die de geschiedenis zal veranderen: hij zal als eerste de omertà (zwijgplicht) doorbreken. Met het proces werd het bestaan van de Cosa Nostra bewezen. 

Regisseur Marco Bellochio werd met zijn film een grote bioscoophit in Italië. In Nederland is Bellochio weliswaar minder bekend dan landgenoten Pasolini of Bertolucci, maar sinds de jaren ’60 is hij een grote naam in het Italiaanse filmlandschap. In zijn films, waaronder het spraakmakende I pugni in tasca (1965), gaat hij de strijd aan met de bourgeoisie, de kerk en het leger. In Il traditore nu dus ook met de maffia.

English
Palermo, Sicily, 1980. Mafia member Tommaso Buscetta decides to move to Brazil with his family fleeing the constant war between the different clans of the criminal organization. But when, after living several misfortunes, he is forced to return to Italy, he makes a bold decision that will change his life and the destiny of Cosa Nostra forever.

Regisseur
Marco Bellocchio
Met o.a.
Pierfrancesco Favino, Maria Fernanda Cândido, Fausto Russo Alesi, Fabrizio Ferracane
Land
Italië
Jaar
2019
Duur
145
Taal
Italiaans
Ondertiteling
Engels

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling

Tickets kopen

English subtitles

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling