Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace

Nick Cave, Robbie Ryan, Verenigd Koninkrijk, 103 min

Onderdeel van: English Specials Zaal 6 - Boutique Cinema

In Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace zien we Nick Cave alleen achter de piano, spelend zonder opsmuk in een lege concertzaal.

De setlist varieert van vroege Bad Seeds en Grinderman nummers tot werk van het meest recente Nick Cave & the Bad Seeds album Ghosteen. Unieke akoestische uitvoeringen van liedjes als Into My Arms, The Mercy Seat, Higgs Boson Blues en Girl in Amber, in de stille grandeur van het Alexandra Palace. Idiot Prayer - Nick Cave Alone at Alexandra Palace werd in juni 2020 opgenomen, toen het Verenigd Koninkrijk langzaam uit de lockdown kwam, als reactie op de beperkingen en isolatie van de maanden ervoor. Een blijvende herinnering aan deze vreemde en onzekere tijden. Het evenement dat aanvankelijk alleen online te zien zou zijn, is er nu als uitgebreide bioscoopversie, inclusief vier nog niet eerder uitgebrachte opnames. Het optreden werd gefilmd door de bekroonde cameraregisseur Robbie Ryan (The Favourite, Marriage Story, American Honey) in de prachtige West Hall van Alexandra Palace, Londen. De montage is van de hand van Nick Emerson (Lady Macbeth, Emma, Greta). De muziek werd opgenomen door Dom Monks.

Voor deze speciale vertoning zijn tickets €12,50. 

Deze film wordt ook in 'Zaal 6' vertoond - onze gloednieuwe boutique zaal - dit is geen 'gewone' filmzaal, maar een plek waar je in sfeervolle huiskamersetting de mooiste films kunt zien. Bekijk hier het programma in Zaal 6.

Regisseur
Nick Cave, Robbie Ryan
Land
Verenigd Koninkrijk
Jaar
2020
Duur
103
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Fraai camerawerk van Robbie Ryan

    VPRO Cinema

  • Een hybride en intiem kunstwerk

    Trouw

  • De sobere setting creëert een unieke sfeer

    NRC

Tickets kopen