Honeyland

Ljubomir Stefanov, Tamara Kotevska, Noord-Macedonië, 87 min, Documentaire

Onderdeel van: English

Tijden & Tickets

Tamara Kotevska en Ljubomir Stefanov filmden drie jaar in het adembenemende gebergte van Noord-Macedonië, en keerden terug met een visueel verbluffende, poëtische documentaire over bedreigde tradities en het broze evenwicht tussen mens en natuur, die een honingzoete indruk achterlaat.

Hatidze speurt duizelingwekkend steile bergflanken af op zoek naar bijenkolonies die zich verschanst hebben in de rotsen. Ze woont in een stenen huisje in Noord-Macedonië, samen met haar zieke moeder. Haar leven, haar passie en haar inkomen zijn de wilde bijen die ze met veel zorg, en volgens oude tradities teelt. “Neem de helft van de honing, en laat de andere helft voor de bijen” – is haar gouden regel. De honing verkoopt ze op een marktje op zo’n vier uur loopafstand. Tot op een dag een rumoerige familie arriveert met een oude caravan, zeven onhandelbare kinderen en een kudde koeien, de voorbode voor het naderende einde van Hatidze’s oude leven.

English
The last female beehunter in Europe must save the bees and return the natural balance in Honeyland, when a family of nomadic beekeepers invade her land and threaten her livelihood. This film which is filmed in Macedonia is an exploration of an observational Indigenous visual narrative that deeply impacts our behavior towards natural resources and the human condition.

Regisseur
Ljubomir Stefanov, Tamara Kotevska
Land
Noord-Macedonië
Jaar
2019
Duur
87
Taal
Turks
Ondertiteling
Engels

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling

Nominated for the Oscars Best International Film and Best Documentary

Tickets kopen

English subtitles

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling