Hoe lees ik een film? - #5 Sir

Rohena Gera, India, 96 min

Onderdeel van: Hoe lees ik een film? Specials

In de nieuwe reeks 'Hoe lees ik een film?' ga je als lezer naar de film met Lidewijde Paris. Lidewijde geeft je vooraf aan waar in de film op te letten. Na afloop ga je met haar in gesprek over de film en de literaire aspecten van het verhaal. Je hoeft geen doorgewinterde lezer te zijn!

Bij een film is alles te zien wat je bij een roman zelf uit de woorden moet halen. Is dat waar? Wat is precies het verschil tussen een film en een roman? Hoe kan het goed kijken naar films ons helpen bij het lezen van romans? Wat kan in een film wat in een boek niet kan? En wat kan in een boek wat in een film niet kan? Heb je ook een verteller in een film? En stuurt die mij ook in een mening? Al deze vragen komen aan de orde in dit programma.

Sir
De jonge weduwe Ratna werkt als huishoudster bij Ashwin, een zoon van een rijke familie uit Mumbai. Op het eerste gezicht lijkt het leven van Ashwin perfect, maar al snel blijkt dat hij niet het leven leidt dat hij zelf zou willen. De koppige Ratna laat zich daarentegen niet weerhouden door haar achtergrond en omgeving. Ze blijft hopen en hard werken voor een betere toekomst. Terwijl hun werelden samenkomen en de aantrekkingskracht tussen de twee overduidelijk is, lijkt een gelijkwaardig leven samen echter niet tot de mogelijkheden te behoren.
Regisseur
Rohena Gera
Met o.a.
Tillotama Shome, Vivek Gomber
Land
India
Jaar
2018
Duur
96
Taal
Hindi
Ondertiteling
Nederlands

Tickets kopen