High Life

Claire Denis, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 110 min, Sciencefiction, Thriller, 16+

Robert Pattinson, Juliette Binoche, André Benjamin en Mia Goth spelen de hoofdrollen in de mysterieuze en spannende sci-fi thriller High Life van gerenommeerd regisseur Claire Denis (Les Salauds, Beau Travail). 

Ver voorbij ons zonnestelsel en volledig geïsoleerd leven Monte en zijn dochter Willow aan boord van een ruimtevaartuig. Monte is een eenzame man met een strikte zelfdiscipline als schild tegen elk verlangen, van hemzelf en van anderen. Hij is vader tegen zijn wil. Zijn zaad werd gebruikt om Boyse, een jonge vrouw, te bevruchten. Beiden behoorden ze tot een groep ter dood veroordeelde criminelen die als proefdieren onderweg zijn naar het zwarte gat, dat het dichtst bij de Aarde ligt. Nu zijn alleen Monte en Willow nog over. Door zijn dochter, die van een meisje een jonge vrouw is geworden, ervaart Monte voor het eerst onvoorwaardelijke liefde. Samen naderen vader en dochter hun bestemming – het zwarte gat waarin tijd en ruimte ophouden te bestaan. 

Regisseur
Claire Denis
Land
Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten
Jaar
2019
Duur
110
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Dit is een film die groots wil zijn en daar ook in slaagt

    Trouw

  • De finesse en de licht onderkoelde afstand waarmee Claire Denis vertelt, hebben een hypnotiserend effect

    De Volkskrant

Na de wereldpremière op het Toronto International Film Festival kreeg de film juichende reacties van de internationale pers.

Tickets kopen