Here We Are

Nir Bergman, Israël, 94 min, Drama, 9+

Tijden & Tickets
Een pakkende en hartverwarmende tragikomedie van de Israëlische regisseur Nir Bergman over een vader-zoon relatie, ouder worden en leren loslaten.

De gescheiden vijftiger Aharon is gestopt met werken om zich volledig te wijden aan de zorg voor zijn autistische zoon. Samen leiden ze een harmonisch leven, ver van de boze buitenwereld. Uri is echter bijna volwassen en zijn moeder vindt dat het tijd is dat hij begeleid gaat wonen om onafhankelijker te leren leven. Aharon gelooft niet dat een ander zijn zoon beter zal begrijpen en wil zelf zijn fulltime voogd blijven. Onder toenemende druk van zijn ex-vrouw en een maatschappelijk werker stemt hij uiteindelijk toch in. Op weg naar het instituut krijgt Uri echter een driftbui, waardoor Aharon besluit er samen vandoor te gaan. Uri is immers duidelijk nog niet klaar voor een scheiding. Of is het Aharon die zijn zoon niet kan loslaten? 

Regisseur
Nir Bergman
Met o.a.
Noam Imber, Smadi Wolfman, Shai Avivi
Land
Israël
Jaar
2020
Duur
94
Taal
Hebreeuws
Ondertiteling
Nederlands
  • Een prachtig drama

    VPRO Cinema

  • Er zijn veel momenten waarop Here We Are je hart breekt

    NRC

  • Rekent af met de Hollywoodclichés over autisme

    de Volkskrant

Tickets kopen

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl