Harmonium

Kôji Fukada, Japan, Frankrijk, 120 min, Een modern Japans familiedrama en een mysteriethriller, geregisseerd door Kôji Fukada (Sayônara); een van de innovatiefste hedendaagse cineasten uit Japan. 12+

Onderdeel van: Filmthuis

Een modern Japans familiedrama en een mysteriethriller, geregisseerd door Kôji Fukada (Sayônara); een van de innovatiefste hedendaagse cineasten uit Japan.

Toshio leidt een rustig leven met zijn vrouw en dochter in een buitenwijk van een Japanse stad, tot er op een dag een man verschijnt in zijn werkplaats. Het is Yasaka, een oude vriend van Toshio, die net uit de gevangenis is ontslagen. Hij zoekt werk en onderdak. Toshio’s vrouw Akie wil hun merkwaardige gast in eerste instantie niet in huis nemen, maar door zijn behulpzaamheid en bescheidenheid wint hij haar vertrouwen. Als Yasaka zich begint te mengen in het gezinsleven wordt langzaamaan duidelijk dat hij een schokkend geheim met zich meedraagt. Harmonium is zowel een modern Japans familiedrama als een mysteriethriller, geregisseerd door Kôji Fukada (Sayônara); een van de innovatiefste hedendaagse cineasten uit Japan. De rol van Yasaka wordt vertolkt door Tadanobu Asano (Ichi the Killer). Harmonium werd vorig jaar in Cannes bekroond met de juryprijs in de Un Certain Regard-sectie.
Regisseur
Kôji Fukada
Land
Japan, Frankrijk
Jaar
2016
Duur
120
Taal
Japans
Ondertiteling
Nederlands
  • Dit is een klassiek, christelijk betoog over schuld, boete, zelfbeschikking en zonde

    De Volkskrant

  • Stilistische details zetten de toon, zonder te veel de aandacht op zichzelf te vestigen

    Het Parool

Winnaar van de juryprijs in het Un Certain Regard onderdeel op het filmfestival Cannes.

Tickets kopen

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl