Grunberg kiest... Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans

Werner Herzorg, Verenigde Staten, 122 min

Onderdeel van: Specials

Grunberg kiest...met deze editie de film The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans waarin Nicolas Cage een corrupte, cocaïnesnuivende rechercheur speelt.

Schrijver, columnist, acteur en filmliefhebber Arnon Grunberg brengt in deze reeks een ode aan de film en gaat daarna in gesprek met de zaal over thema's die aan de orde komen in de film.

Terrence McDonagh is een politiesergeant uit New Orleans. Tijdens de doortocht van orkaan Katrina redt hij het leven van een gedetineerde. Hij bezeert zijn rug bij deze heldendaad. Achteraf krijgt hij een medaille en een promotie: voortaan is hij politieluitenant. De pijnstillers die Terrence slikt om zijn rugpijn te verzachten, bevallen hem wel. Maar de medicatie blijkt niet voldoende en dus grijpt Terrence naar drugs. Naast een drugsverslaving heeft Terrence ook nog gokschulden. De problemen stapelen zich op, terwijl hij zich probeert staande te houden en moet onderzoeken wie er een familie van Senegalese immigranten vermoord heeft.

Regisseur
Werner Herzorg
Land
Verenigde Staten
Jaar
2010
Duur
122
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

Chaotisch, absurd en overdreven – bij een jazzy meesterwerkje als Bad Lieutenant: Port of Call worden zulke karakteriseringen grote complimenten. (de Volkskrant)

Tickets kopen