Good manners

Juliana Rojas, Marco Dutra, Brazilie, Frankrijk, Duitsland, 135 min, Drama, 16+

Een sprookje, een romance, een musical, een sociale parabel en lieve horror op de koop toe…. en dat allemaal in een film.

De jonge, bloedmooie Ana is ongehuwd zwanger en verstoten door haar rijke familie. Ze neemt de eenzame verpleegster Clara in dienst als nanny en huishoudelijke hulp. Tussen de twee vrouwen ontstaat een hechte band, die uitmondt in een passievolle liefdesrelatie ondanks het verschil in huidskleur, afkomst en karakter. Beiden dragen bovendien een geheim met zich mee in de kille moderne stad. Er hangt een zekere spanning in de lucht. Geleidelijk komt Clara erachter dat er iets vreemds aan de hand is met Ana en haar baby. Wat betekenen al die stukken vlees in de koelkast en die nachtelijke slaapwandelingen bij volle maan ? “Grote ogen, grote mond, grote handen…”, verklapt Dr. Ciro wanneer hij de echoscopie bekijkt van Ana’s nog ongeboren kind. Na een noodlottige bevalling staat Clara er alleen voor, met Ana's bijzondere baby. Ze beschermt het schattige jongetje zo goed en kwaad als ze kan tegen zijn lot, maar hoe ouder de jongen wordt, hoe sterker de roep van de volle maan.

Regisseur
Juliana Rojas, Marco Dutra
Land
Brazilie, Frankrijk, Duitsland
Jaar
2018
Duur
135
Taal
Portugees
Ondertiteling
Nederlands

Andere varianten van deze film:

English subtitles
  • Een wonderlijke, onevenwichtige film met betoverende momenten

    NRC

Good Manners (2017) ging in wereldpremière in Locarno en won het prestigieuze Zilveren Luipaard.

Tickets kopen

Nederlandse ondertiteling

Andere varianten van deze film:

English subtitles

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl