Ghost In The Shell 2: Innocence

Mamoru Oshii, Japan, 100 min

Onderdeel van: English Specials

In het kader van Border Sessions vertonen wij de film Ghost In The Shell 2: Innocence. Met een inleiding door schrijver Edward Keller.

“Een overrompelend getekend cyber-noir meesterwerk over de vraag wat het leven definieert.” Dat schreef de Filmkrant over Ghost in the Shell 2: Innocence. De Japanse regisseur Mamuro Oshii maakte er het vervolg mee op zijn klassieke anime film van tien jaar daarvoor en er meteen ook heel veel fans blij mee.

In het Japan van 2023 is de scheiding tussen mens en machine allang, op zijn zachtst gezegd, diffuus. Vliegmachines zweven op vleugels van gevederd metaal en of een cyborg nou een mens is met artificiële onderdelen of een machine met menselijke emoties is een achterhaalde discussie. In die wereld moet hoofdpersoon en cyborg Batô met zijn nieuwe collega Togusa een aantal mysterieuze moorden oplossen. Sekspoppen zijn aan het moorden geslagen en plegen daarna zelfmoord.

Dit zeer typische gegeven vertelt tegelijk ook een bijzonder actueel verhaal. Waar ligt de grens tussen hersenen en software nog? Kortom, wat maakt ons mens? Mamuro Oshii werpt zoveel vragen op, op oogstrelende wijze zoals alleen hij dat kan, dat de Filmkrant-recensent opmerkte dat hij de film het liefst direct naar zijn hersenschors wilde downloaden.

Filmhuis Den Haag vertoont Ghost in the Shell 2: Innocence in het kader van Border Sessions dat diezelfde dag overdag plaatsvindt, ook in het Filmhuis. Een van de aanwezige schrijvers is Edward Keller die deze film koos en zal inleiden. Edward Keller is directeur van Center for Transformative Media [CTM] en professor aan de Parsons School of Design. Hij is ontwerper, schrijver, muzikant en multimedia artist. Keller geeft lezingen over onder meer architectuur, film, technologie, ecology.

Speciale samenwerking deze zomer: We Are Public-leden gaan gratis naar deze voorstelling.

Regisseur
Mamoru Oshii
Land
Japan
Jaar
2018
Duur
100
Taal
Japans, Engels
Ondertiteling
Engels

Tickets kopen