The Bride

Ömer Lütfi Akad, Turkije, 92 min, Drama, Klassieker

Onderdeel van: English Herfst Klassiekers Specials

Tijden & Tickets

Gelin, met als Engelse titel The Bride, is een ontroerend Turks drama uit 1973 van Lütfi Akad. Als eerste film die het migratieprobleem binnen Turkije schetst, neemt Gelin een bijzondere plek in in de Turkse cinema.

Een jonge vrouw verhuist met haar echtgenoot en kind naar Istanboel, om bij de familie van haar man te wonen. Daar wordt haar zoontje ernstig ziek maar de familie weigert de ernst van de situatie in te zien.

Meryem en Veli verhuizen met hun zoontje van Yozgat, Centraal-Anatolië, naar Istanbul op zoek naar betere levensomstandigheden. Ze nemen hun intrek bij de familie van Veli. Ze stuiten al snel op andere waarden dan ze in de provincie gewend zijn. In de grote stad draait het om overleven, geld en macht. Als hun zoontje ziek wordt en de dokters een operatie aanraden laat de familie van Veli het afweten. Het geld voor de operatie investeren ze liever in een nieuwe winkel. Als hun zoontje overlijdt, neemt Meryem een drastische beslissing.

English
A young woman moves with her husband and small child to her husband's family in Istanbul. Her son becomes ill and the doctor tells her that he will soon die if he doesn't get an operation. The family refuses to help her because they can't see anything wrong with the boy and all money is needed for a new shop they have just opened. When her son dies she takes a desperate step.

Regisseur
Ömer Lütfi Akad
Met o.a.
Hülya Koçyigit, Kerem Yilmazer, Ali Sen
Land
Turkije
Jaar
1973
Duur
92
Taal
Turks
Ondertiteling
Engels

Tickets kopen