Filmfocus - Regained Memory

Stijn Bouma , Nederland | Bosnië en Herzegovina , 70 min, Drama

Onderdeel van: Filmfocus Specials

Een andere manier van kijken: tijdens Filmfocus legt Filmhuis Den Haag de focus op een premièrefilm of klassieker met een korte inleiding of Q&A die extra informatie over de film biedt. Tijdens deze editie kijkt u naar de films Regained Memory en Lejla van regisseur Stijn Bouma. Na afloop een nagesprek met Haagse producent Ibrahim Karatay.

REGAINED MEMORY
In het hedendaagse Sarajevo is het leven van Amir op z'n kop gezet door het onverwachte verlies van zijn vrouw. Tot zijn verdriet kan hij zich haar niet goed voor de geest halen, waardoor hij op zoek gaat naar herinneringen aan haar. Ondertussen dringt het oorlogsverleden zich aan hem op dat hij als kind heeft meegemaakt. Terwijl hij zo zijn leven weer op de baan probeert te krijgen, ziet hij over het hoofd dat hij verantwoordelijkheid draagt voor zijn dochter.

Wereldpremière Karlovy Vary Internationaal Film Festival, in het ‘Future Frames – Ten New Directors To Watch’-programma.

Na afloop van Regained Memory vertoont Filmhuis Den Haag de korte film Lejla (22 min.).

LEJLA
Lejla, een jonge vrouw uit Sarajevo, heeft het gevoel dat haar leven nergens toe leidt. Haar werk in een fastfoodrestaurant en de zorg voor haar alcoholistische vader zijn alles wat ze heeft. Totdat zeeman Vedad haar mee uit vraagt. Ze worden verliefd en Vedad biedt haar een vluchtmogelijkheid. Alleen Lejla twijfelt..

Wereldpremière op het talentprogramma Cinéfondation van het Cannes Film Festival.

Regisseur
Stijn Bouma
Met o.a.
Salih Palo, Maja Izetbegovic, Izudin Bajrovic
Land
Nederland | Bosnië en Herzegovina
Jaar
2018
Duur
70
Taal
Bosnisch
Ondertiteling
Nederlands

Tickets kopen