Filmfocus - Puck & Hans: Made in Holland

Peter Wingender, Nederland, 52 min

Onderdeel van: Filmfocus Specials

Een andere manier van kijken: tijdens Filmfocus legt Filmhuis Den Haag de focus op een premièrefilm of klassieker met een korte inleiding of Q&A die extra informatie over de film biedt.
Deze editie kijk je naar de film Puck & Hans - Made in Holland.  Na afloop van de film een Q&A met het designersduo Puck & Hans en regisseur Peter Wingender.

Niemand heeft zoveel voor de Nederlandse mode betekend als het designersduo Puck & Hans. Na een glansrijke carrière van 30 jaar krijgen ze onverwacht een overzichtstentoonstelling, een bekroning op hun werk.

Het legendarische ontwerpersduo Puck Kroon en Hans Kemmink: sinds de jaren zestig partners in crime én partners in life. Met hun drie winkels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag streden ze tegen de truttigheid met kleding die niet alleen fashion, maar ook draagbaar was. Puck & Hans stonden decennialang aan de frontlinie van de Nederlandse modewereld en zijn nog altijd een grote inspiratiebron voor veel jonge ontwerpers. Een retrospectief van hun werk in het Amsterdam Museum vormt een rode draad voor de documentaire die het leven en werk van dit bijzondere duo belicht. Puck & Hans - Made in Holland biedt een verfrissende duik in het verleden met een schat aan archiefbeelden van baanbrekende catwalkshows en waanzinnige etalages die het Nederlandse modebeeld voor altijd hebben veranderd. Naast gelukkige trouwe klanten komen bekende collega’s als Karl Lagerfeld, Viktor & Rolf, Daphne Deckers en Frans Ankoné aan het woord om de plek van Puck en Hans in de mode-industrie te duiden. Maar de onbetwiste sterren in deze film zijn Puck en Hans zelf. Al vijftig jaar vormen ze een stel, al vijftig jaar zijn ze stijliconen. En nog altijd even dynamisch en innemend.

Regisseur
Peter Wingender
Land
Nederland
Jaar
2019
Duur
52
Taal
Nederlands

Tickets kopen