Filmfocus - Dirty God

Sacha Polak, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Ierland, België, 105 min

Onderdeel van: English Filmfocus Movies that Matter Festival Specials

In deze Filmfocus i.s.m. het Movies that Matter Festival ligt het accent op de keuzes die regisseur Sacha Polak maakte om de gevolgen van vrouwenmishandeling te laten zien. Welk verhaal koos Polak daarvoor? En welke filmische manier van vertellen hoort, volgens haar, daarbij. 

Op woensdag 27 maart om 19:00 uur draaien we deze film tijdens het Movies that Matter Festival. Kaarten zijn online te koop via moviesthatmatter.nl en bij ons aan de kassa.

De artsen zijn tevreden wanneer Jade, een jonge moeder uit Londen, uit het ziekenhuis wordt ontslagen. Maar kan ze zelf ooit nog tevreden zijn? Na een zuuraanval door haar ex moet ze door het leven met verminkingen op haar hals, borst, armen en een deel van haar gezicht. De brandwonden zijn geheeld, de littekens blijven. 

Een nieuwe film van de Nederlandse regisseur Sacha Polak (HEMEL, ZURICH) over een jonge alleenstaande moeder, die haar leven weer moet oppakken na een tragisch ongeval. Een portret van een sterke vrouw en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid.

Jade (Vicky Knight) woont samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie van haar ex haar achtergelaten met blijvende littekens. Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan, en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden. Dirty God vertelt een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen anno nu.

Filmfocus: Een andere manier van kijken. Tijdens Filmfocus legt Filmhuis Den Haag de focus op een premièrefilm of klassieker met een korte inleiding of Q&A die extra informatie over de film biedt.

Regisseur
Sacha Polak
Land
Nederland, Verenigd Koninkrijk, Ierland, België
Jaar
2019
Duur
105
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands