Filmfocus - De Johnsons

Rudolf van den Berg, Nederland, 103 min, Nederhorror klassieker op 35mm

Onderdeel van: Filmfocus Specials

Maandelijks focust Filmhuis Den Haag op een premièrefilm of klassieker, met een korte inleiding die extra informatie over de film biedt.

Deze avond De Johnsons – occulte thriller over een vervloekte zevenling –, met Monique van de Ven en Esmée de la Bretonière in de hoofdrollen. Met na de film de documentaire Xangadix lives! van fans Bram Roza en Yfke van Berckelaer.
'Mr. Horror' Jan Doense leidt beide films in. 

Naar beide films op deze speciale Filmfocus avond? Koop dan beide kaarten met korting via deze link

Victoria Lucas (Monique van de Ven) is freelance fotografe, en alleenstaande moeder van tienerdochter Emalee is als reageerbuisbaby op de wereld gekomen. Ene dokter Johnson heeft daarbij geholpen.  En toen waren er ineens nog ergens zeven Johnsonnetjes. De eitjes van Victoria zijn goed gebruikt! Dan wordt Emalee 14 jaar en ongesteld en krijgt prompt nachtmerries waarinzeven identieke mannen voorkomen. In een afgelegen kliniek in De Biesbosch bevinden zich in totale afzondering zeven jongens, producten van de eerste experimentele reageerbuisbevruchtingen. Dan blijken Emalee’s dromen meer waarheid te bevatten dan iemand kon vermoeden…

De Johnsons is een Nederlandse horrorfilm uit 1992 van Rudolf van den Berg. Ook bekend onder de titels De Blauwe Johnsons en Xangadix. De film werd genomineerd voor een Fantasy film Award op het Porto filmfestival (Portugal), de muziek van Patrick Seymour werd op het Avoriaz filmfestival (Frankrijk) bekroond als de beste soundtrack en op het Imagfic filmfestival in Spanje werd er een prijs overhandigd voor de special effects. De Johnsons was de laatste Nederhorror film in de twintigste eeuw.

Regisseur
Rudolf van den Berg
Met o.a.
o.a. Esmee de la Bretoniere, Monique van de Ven, Kenneth Herdigein.
Land
Nederland
Jaar
1992
Duur
103
Taal
Nederlands
Ondertiteling
geen

Tickets kopen