Film & Democratie: Shadow Game

Eefje Blankevoort, Els van Driel, Nederland, 90 min

Onderdeel van: Film & Democratie Specials

Film & Democratie is terug! In het kader van de Vrijheidsweken vertonen we in de reeks Film & Democratie de film Shadow game. Online te zien op Picl. En het nagesprek start om 20:15 uur online

In deze documentaire worden de ervaringen van jonge vluchtelingen samengesmeed tot een universeel verhaal. Zullen ze alle obstakels overwinnen en een nieuw thuis vinden?
De film is op 6 mei vanaf 12:00u te vinden in onze online filmzaal via deze link
Het nagesprek volg je op 6 mei om 20:15 via deze link.
 
Shadow Game is een coming of age-verhaal, een avontuurlijke reis door Europa met pubers als onze gidsen. Drie jaar lang volgden regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel verschillende jongeren op hun tocht door Europa: van Griekenland tot Servië en van Bosnië en Herzegovina tot Italië en Nederland. De tieners doorkruisen besneeuwde landschappen en mijnenvelden, en komen onderweg agressieve grenspolitie tegen. Het bereiken van de eindbestemming is moeilijker dan ooit.
 
Gesprek
Nadat je zelf de film op Picl hebt gekeken, gaan we online in gesprek met de regisseur Eefje Blankevoort en Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling.
De moderator is Eveline van Rijswijk, o.a. programma- en theatermaker, presentator bij het online- & tv-programma van de Universtiteit van Nederland.
 
Meer Democratie in debat
In deze reeks werkt Filmhuis Den Haag samen met het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort en ProDemos.
Iedere maand vinden naast Film & Democratie ook het Politiek Café en het Actualiteitendebat plaats. Op de hoogte blijven van alle evenementen in de reeks? Like ons dan op Facebook en bekijk de gehele kalender.
Regisseur
Eefje Blankevoort, Els van Driel
Land
Nederland
Jaar
2021
Duur
90
Ondertiteling
Nederlands