Film & Debat: Sorry We Missed You

Ken Loach, Verenigd Koninkrijk, 100 min

Onderdeel van: Democratie in debat Specials

In de reeks Democratie in debat vertonen we in samenwerking met ProDemos, Montesquieu Instituut en Nieuwspoort als exclusieve avant-première Sorry we missed you. De nieuwe film van tweevoudig Gouden Palm-winnaar Ken Loach (o.a. I, Daniel Blake). 

Sorry we missed you (releasedatum 14 november) gaat over de familie Turner, een gezin dat moeilijk rond kan komen in het hedendaagse Engeland.

Ricky (Kris Hitchen) en Abby (Debbie Honeywood) wonen met hun kinderen, hun 15-jarige zoon Seb en 11-jarige dochter Liza Jane, in Newcastle. Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen. Abby werkt lange dagen in de thuiszorg, Ricky heeft zijn baan in de bouw verloren en verdient bij met verschillende klussen. In een poging hun financiële situatie te verbeteren en weer stabiliteit terug te krijgen in het gezin, besluit Ricky een franchisedeal te sluiten met een groot postorderbedrijf. Als eigen baas gaat hij aan de slag als pakketbezorger. Maar al snel is de werkdruk torenhoog en raakt hij verstrikt in regels en protocollen. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, hangt als een molensteen om de nek van het gezin.
 

Na de film gaan we in debat met Jasper van Dijk -kamerlid van de SP- en de organisatie Fairwork, die zich inzetten tegen arbeidsuitbuiting in Nederland. 
We praten over de situatie van arbeidsuitbuiting in Nederland. We willen verkennen in welke sectoren, groepen en op welke manier (bv via uitzendbureaus, zzp’ers, nul-uren contract of mensen die werken zonder contract) arbeidsuitbuiting in Nederland plaatsvindt. Om daarna te praten over de oplossingen: wat moet veranderen in o.a. cao en wetgeving om kwetsbare werknemers te beschermen. Wat kan de politiek, vakbonden en/of de arbeidsinspectie doen?
De moderator van het debat is Jeltje van Nieuwenhoven.

Democratie in debat is een initiatief van Montesquieu Instituut, Filmhuis Den Haag, Nieuwspoort en ProDemos. Op de hoogte blijven van alle evenementen in de reeks? Like ons dan op Facebook

Regisseur
Ken Loach
Land
Verenigd Koninkrijk
Jaar
2019
Duur
100
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

Tickets kopen