Film & Debat: Goede buren

Stella van Voorst van Beest, Nederland, 80 min, Te gast o.a. regisseur Stella van Voorst van Beest en wethouder Kavita Parbhudayal!

Onderdeel van: Democratie in debat Specials

In de debatreeks Democratie in debat vertoont Filmhuis Den Haag op donderdag 21 februari in samenwerking met ProDemos, Montesquieu Instituut en Nieuwspoort de documentaire Goede buren.

Toen de Rotterdamse Bep de Bruin na 10 jaar dood in haar woning werd gevonden door bouwvakkers, was de stad in shock. Niemand had haar gemist. Hoe kon dit gebeuren?

Ada (59) en haar nuchtere overbuurvrouw Wilma (70) besluiten vrijwilligers te worden voor het gemeentelijke antwoord: een campagne tegen eenzaamheid. Samen leggen ze huisbezoeken af, op zoek naar eenzame ouderen die hulp nodig hebben. Zo ontmoeten ze Jan (81) en Til (85). Jan heeft zeven jaar lang nauwelijks zijn huis verlaten. In zijn gevecht om onafhankelijk te blijven, wordt hij steeds eenzamer. Til is een sterke en koppige vrouw, die elk aanbod van ondersteuning weigert. De enige aan wie ze haar diepste gevoelens toevertrouwt is haar hond Sandy.

Diep geraakt door hun eenzaamheid besluiten Ada en Wilma in actie te komen. Maar kun je iemand wel uit zijn eenzaamheid bevrijden?  En waar ligt de grens tussen zorgen voor en bemoeien met? Goede Buren laat het weerbarstige dagelijks (samen)leven zien in een mix van rauwe realiteit en humor.

De sprekers na afloop zijn:

  • Kavita Parbhudayal, wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid van de Gemeente Den Haag
  • Hans Dingemanse, manager Goodwillwerk van het Leger des Heils in Den Haag (o.a. projecten Bij Bosschardt en Grijs Genoeg(en))
  • Stella van Voorst van Beest, regisseur Goede Buren

Moderator: Jeltje van Nieuwenhoven

Democratie in Debat is een initiatief van Montesquieu Instituut, Filmhuis Den Haag, Nieuwspoort en ProDemos. Op de hoogte blijven van alle evenementen in de reeks? Like ons dan op Facebook

Regisseur
Stella van Voorst van Beest
Land
Nederland
Jaar
2018
Duur
80
Taal
Nederlands

Tickets kopen

Met nagesprek