Film & Debat: Carrousel

Marina Meijer, Nederland, 68 min

Onderdeel van: Film & Debat Specials

Tijden & Tickets

In de reeks Democratie in debat vertonen we deze maand de film Carrousel, een documentaire over jongens met een problematische of criminele achtergrond.

Jonge mannen met een problematische of criminele achtergrond kunnen in het Rotterdamse centrum De Nieuwe Kans weer op weg worden geholpen om op het rechte pad te blijven. Getekend door hun verleden, op de grens van volwassenheid, worstelen zij om te veranderen voor een samenleving waar nauwelijks plek voor hen lijkt te zijn. Hun bevlogen begeleiders geven hen keer op keer een kans en proberen met eindeloos geduld en persoonlijke aandacht tot de gesloten jongens door te dringen. Maar is het niet al te laat?

In confronterende close-ups, waar de jongens uit los lijken te willen breken, filmde regisseur Marina Meijer een jaar lang de indringende interacties tussen de jongens en begeleiders. Even rauw als ontroerend, schetst Carrousel een intiem en realistisch portret van het (on)vermogen om te veranderen. Deze microkosmos vertelt impliciet een groter verhaal over sociale ongelijkheid en het essentiële belang van oprechte aandacht. 

Carrousel was op IDFA geselecteerd voor zowel de Dutch Competition als de Mid-Length Competition. Ook ontving Marina tijdens IDFA het Documentaire Stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds ‘vanwege haar talent om thematisch rijke films te maken die zich kenmerken door scherpe en ontroerende observaties en eigenzinnige montagekeuzes, in beeld én geluid.’  

Na de film zullen we in gesprek gaan met o.a. regisseur Marina Meijer.

Meer Democratie in debat 
In deze reeks werkt Filmhuis Den Haag samen met het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort en ProDemos. 
Iedere maand vinden naast Film & Debat ook het Politiek Café en het Actualiteitendebat plaats. Op de hoogte blijven van alle evenementen in de reeks? Like ons dan op Facebook en bekijk de gehele kalender.

Regisseur
Marina Meijer
Land
Nederland
Jaar
2019
Duur
68
Taal
Nederlands

Tijdens IDFA geselecteerd voor zowel de Dutch Competition als de Mid-Length Competition

Tickets kopen