Film & Debat: Another Day of Life

Raúl de la Fuente, Damian Nenow, Polen e.a., 85 min, Als voorproefje op het Movies that Matter Festival dat 22 maart start!

Onderdeel van: Democratie in debat Movies that Matter Festival Specials

In de debatreeks Democratie in debat vertoont FIlmhuis Den Haag op donderdag 21 maart in samenwerking met ProDemos, Montesquieu Instituut en Nieuwspoort de film Another Day of Life
Als voorproefje op het Movies that Matter Festival dat 22 maart start! 

Ryszard Kapuscinski (1932-2007) was een van de belangrijkste en kleurrijkste oorlogsverslaggevers van de twintigste eeuw. Gedurende zijn carrière maakte hij 27 revoluties mee, werd hij veertig keer gevangen gezet en vier keer ter dood veroordeeld. Als correspondent van een Pools persbureau was hij vooral actief in Afrika. Toen in 1975 een burgeroorlog uitbrak in Angola was hij de enige buitenlandse reporter ter plekke. In zijn boek Another Day of Life beschrijft hij hoe het diamant- en olierijke land wordt ingezet als pion in de Koude Oorlog.

Kapuscinski’s schrijfstijl is subjectief, soms zelfs surrealistisch. In deze geanimeerde verfilming komt zijn vorm van literaire reportage helemaal tot zijn recht. Hallucinante impressies van chaotische vuurgevechten worden neergezet in een stijl die doet denken aan graphic novels. De belangrijkste personages komen in het echt aan het woord, veertig jaar ouder − soms geslaagd in het leven, soms gek geworden. Dit is een verhaal, maar geen fictie.

Na afloop een gesprek met schrijver en journalist Frank Westerman en Jan Pronk.

Democratie in Debat is een initiatief van Montesquieu Instituut, Filmhuis Den Haag, Nieuwspoort en ProDemos. Op de hoogte blijven van alle evenementen in de reeks? Like ons dan op Facebook
©Afbeelding Frank Westerman: Lionne Hietberg

Regisseur
Raúl de la Fuente, Damian Nenow
Land
Polen e.a.
Jaar
2019
Duur
85
Taal
Engels, Portugees, Pools en Spaans
Ondertiteling
Nederlands

Tickets kopen

Met nagesprek