Ex Libris - The New York Public Library

Frederick Wiseman, Verenigde Staten, 197 min, Documentaire

Nog altijd blijft de 87-jarige Frederick Wiseman bouwen aan zijn toch al zo rijke, gelauwerde oeuvre. Zoals hij eerder onder meer de Londense National Gallery en de Universiteit van Californië in Berkeley portretteerde, neemt hij in Ex Libris – The New York Public Library opnieuw een gerenommeerd instituut onder de loep. 

Van binnenuit en in de kalme, observerende stijl die we van hem gewend zijn, zonder commentaar of interviews. De openbare bibliotheek van New York is een instituut met vele gezichten. Naast het statige hoofdkwartier aan Fifth Avenue zijn er diverse vestigingen in de stadswijken, elk met een eigen publiek en programma. Het draait om oneindig veel meer dan het uitlenen van boeken. Activiteiten variëren van buurtwerk tot lezing en van kinderworkshop tot sollicitatiecursus; de bibliotheek is er voor alle New Yorkers. Wiseman trekt de kijker mee in zijn ruim drie uur durende verkenning van alle activiteiten en toont daarnaast hoe het beleid gevormd wordt. Openbare interviews met onder anderen Patti Smith en Richard Dawkins zijn in Wisemans nieuwsgierige ogen even belangwekkend als een vergadering over omgaan met daklozen. 

Op vertoon van uw bibliotheekpas kunt u aan de kassa een kaartje kopen met €1,50 euro korting. Of bestel uw kaarten met korting online.

Regisseur
Frederick Wiseman
Land
Verenigde Staten
Jaar
2017
Duur
197
Taal
Engels

Tickets kopen