Undine

Christian Petzold, Duitsland, Frankrijk, 92 min, Drama, 9+, Gratis

Onderdeel van: Specials

Europa Cinemas presenteert samen met Creative Europe-MEDIA en de Europese Commissie de derde editie van de European Cinema Night! Hiervoor vertonen we gratis(!) het Duitse drama Undine met exclusief een inleiding (in videovorm) door Andrea Posthuma, MEDIA programma manager Creative Europe Desk NL.

Reserveer je gratis tickets onderaan deze pagina!

Undine werkt in Berlijn als historica en gids gespecialiseerd in stadsontwikkeling. Onder de oppervlakte van haar moderne stadsleven gaat de oude mythe schuil van de mysterieuze gelijknamige waternimf, die haar geliefde moet vermoorden nadat ze door hem verlaten wordt.
 
Wanneer Undine door haar vriend Johannes gedumpt wordt, denkt ze dan ook dat ze geen keuze heeft – totdat ze Christoph ontmoet, en halsoverkop voor hem valt. Er gaat een nieuwe wereld van onschuldige liefde, nieuwsgierigheid en vertrouwen voor haar open. Maar Christoph begint te beseffen dat Undine ergens van wegloopt. Wil ze hem niet kwijtraken, dan zal ze gedwongen worden om haar vloek te confronteren.
 
Met dit moderne sprookje herinterpreteert Christian Petzold op een fascinerende manier de mythe van de waternimf Undine, die uit het water maar op één manier kan overleven: door de menselijke liefde.

Is de vertoning uitverkocht? Hij is ook te zien op Picl! Voor de online voorstelling zijn er maximaal 200 online plaatsen beschikbaar en het is vanaf nu mogelijk om je daarvoor in te schrijven. Wees er dus snel bij via deze link. 

Meteen na inschrijving krijg je de code en een handleiding om de vertoning op 20 november te bekijken. Let op: deze code is voor persoonlijk en niet bedoeld om door te sturen.

Regisseur
Christian Petzold
Met o.a.
Paula Beer, Franz Rogowski
Land
Duitsland, Frankrijk
Jaar
2020
Duur
92
Taal
Duits
Ondertiteling
Nederlands

Paula Beer won voor haar hoofdrol de prijs voor Beste Actrice op de Berlinale 2020

Tickets kopen