Enter the Dragon

Robert Clouse, Verenigde Staten, 102 min, Bruce Lee, Martial Arts, Cult

Onderdeel van: Cult Classics English Specials

Zijn vechtlust was weergaloos. Zijn geest was ontembaar. Meer dan 40 jaar na zijn veel te vroege dood, blijft Bruce Lee voor velen de onbetwistbare superster van de Oosterse vechtkunst. Ook voor regisseur Quentin Tarantino, die het personage van Lee een plek gaf in zijn nieuwste film Once Upon a Time in Hollywood (vanaf 15 augustus in de bioscoop). Reden genoeg om de populairste vecht epos uit de filmgeschiedenis terug te halen, Enter the Dragon.

Lee (Bruce Lee) woont en traint in de Shaolin Tempel en brengt zijn dagen door met trainen en lesgeven. Op een dag wordt hij benaderd door iemand van de geheime dienst. Hij wil dat Lee voor hem naar het eiland gaat van een vroegere Shaolin Tempel student genaamd Han (Kien Shih). Han wordt verdacht van opiumsmokkel en vrouwenhandel en de overheid wil dat Lee bewijzen verzameld zodat ze Han kunnen oppakken. Op het eiland wordt een Martial Arts toernooi gehouden en dit is uiteraard de perfecte dekmantel voor Lee, maar er mogen geen wapens op het eiland zijn. De kungfu-expert Lee is echter een wapen an sich. Wat volgt is een strijd op leven en dood. Een mix van elementen uit karate, judo, tai kwan do, tai chi chuan en hapkido, uitgevoerd door Bruce Lee zelf, maken Enter the Dragon tot een echte karate-cultklassieker!

English: In Enter The Dragon, Lee, Bruce Lee, is a philosopher and skilled martial artist from the Shaolin temple. The Brits ask Lee to go undercover, and help them bring down a gangster named Mr. Han who is accused of drug trafficking and pimping. Lee agrees because Han was once a Shaolin student, and he has brought dishonor to the temple. A mix of karate, judo, tai kwan do, tai chi chuan and hapkido, performed by Bruce Lee himself, turn Enter the Dragon into a real karate cult classic!

Regisseur
Robert Clouse
Met o.a.
Bruce Lee, John Saxon, Jim Kelly, Kien Shih, Jackie Chan, Ahna Capri
Land
Verenigde Staten
Jaar
1973
Duur
102
Taal
Engels
Ondertiteling
Geen
  • De vechtscènes in ‘Enter the Dragon’ zijn beter gechoreografeerd dan in zijn vorige films en zien er verbluffend gestileerd uit.

    Cinemagazine

Quentin Tarantino schreef het personage van Bruce Lee in zijn nieuwste film Once Upon a Time in Hollywood

Tickets kopen