Ema

Pablo Larrain, Chili, 102 min, Drama, Muziek, 12+

Tijden & Tickets
De nieuwe film van regisseur Pablo Larraín (Jackie) is een explosief, stijlvol en gewaagd portret van een danseres, die alles op alles zet om herenigd te worden met haar zoon.
De jonge Ema (Mariana di Girolama) danst in het experimentele dansgezelschap van haar man: choreograaf Gastón (Gael Garcia Bernal). Na een schokkende gebeurtenis besluit het stel hun 7-jarige adoptiezoon Polo af te staan. In de nasleep hiervan wordt hun huwelijk hevig op de proef gesteld, terwijl Ema een plan smeedt om haar zoon terug te krijgen. Uitgerust met een vlammenwerper, en met hulp van haar vriendinnen, zwoegt ze dag en nacht om haar gezin te redden. Schuld, liefde, hoop en verlangen komen samen in dit audiovisuele spektakel, dat nog lang bijblijft.

Muzikant en kunstenaar Nicolas Jaar componeerde de pompende ambient-reggaeton-soundtrack van Ema, waarmee de film een spektakel is voor oog en oor. De Chileense Pablo Larraín werd bekend bij het grote publiek door zijn film Jackie (met Natalie Portman), die genomineerd werd voor 3 Oscars. Daarnaast maakte hij een trilogie over de dictatuur van Pinochet (Tony Manero, Post Mortem en No) en de veelgeprezen biopic Neruda, over de gelijknamige dichter.
Regisseur
Pablo Larrain
Met o.a.
Gael García Bernal, Mariana Di Girolamo
Land
Chili
Jaar
2020
Duur
102
Taal
Spaans
Ondertiteling
Nederlands

Andere varianten van deze film:

English subtitles
  • Met het raadselachtige, door reggaeton opgezweepte EMA bewijst Pablo Larraín zich als een van de grootste hedendaagse regietalenten

    De Volkskrant

  • Vooral de manier waarop Larraín zijn verhaal vormgeeft, maakt het weerbarstige EMA tot een fascinerende film

    NRC

Tickets kopen

Nederlandse ondertiteling

Andere varianten van deze film:

English subtitles