El Reino

Rodrigo Sorogoyen, Spanje, 122 min, Drama, Thriller

Onderdeel van: English

Een Spaanse politicus, rijk geworden door schimmige deals en connecties, dreigt zijn partij te gronde te richten wanneer hij zelf in een schandaal verwikkeld raakt. 

Manuel Gómez Vidal is een geliefde en charismatische politicus die het goed voor elkaar heeft: hij heeft veel aanzien, een liefdevolle familie en veel vrienden. Maar hij is ook onderdeel van een corrupt politiek systeem, waar ieder zich verrijkt met publiek geld. Terwijl hij een collega en goede vriend die zich schuldig maakt aan corruptie indekt, wordt hij zelf het middelpunt van de aandacht en schuiven zijn partijgenoten alle schuld op hem. Manuel is echter vastberaden en doet er alles aan om zijn macht te behouden. 

De politieke thriller El Reino (The Realm) was één van de grote winnaars dit jaar bij de uitreiking van de Goya's, de Spaanse Oscars. De film sleepte maar liefst zeven prijzen in de wacht waaronder die voor Beste Regie voor regisseur Rodrigo Sorogoyen (Que Dios Nos Perdone, 2016) en acteur Antonio de La Torre, die net als in de vorige film van Sorogoyen de hoofdrol speelt.

English: Manuel is a crooked politician who enjoys the lifestyle that kickbacks afford. He eats at fancy restaurants, parties with his friends on yachts, and provides a very luxurious lifestyle for his family. Manuel brazenly bribes, extorts, and pays off anyone who threatens to expose the activities of his inner circle. When he is singled out to take the fall for a case of fraudulent government contracts, rather than admit to any wrongdoing, Manuel decides to sell out his whole party in an effort to avoid jail time. It’s a decision that puts many lives at risk.

Regisseur
Rodrigo Sorogoyen
Met o.a.
Antonio de la Torre, Mónica López, Josep Maria Pou
Land
Spanje
Jaar
2019
Duur
122
Taal
Spaans
Ondertiteling
Engels

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling

Tickets kopen

English subtitles

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling