Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now

Baris Azman, Nederland, 32 min

Onderdeel van: Specials

De Nederlandse oorlogsfotograaf Chas Gerretsen was zes maanden aanwezig op de set van Francis Ford Coppola’s Apocalypse Now. De meeste van zijn foto’s uit die tijd zijn nog niet eerder gepubliceerd. Tot nu. In Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now zijn meer dan 100 van deze foto’s voor het eerst te zien voor het Nederlandse publiek.

Deze speciale vertoning is een mooie combinatie met jouw bezoek aan de film Apocalypse Now: Final Cut op dezelfde dag.
Regisseur Baris Azman is na afloop aanwezig voor een Q&A.

In de documentaire Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now zijn nog niet eerder gepubliceerde setfoto’s te zien van de Nederlandse oorlogsfotograaf Chas Gerretsen, gemaakt tijdens de opnames van Francis Ford Coppola’s Vietnam-epos: Apocalypse Now uit 1979. Gerretsen werd in 1976 persoonlijk door Coppola uitgenodigd op de set van deze film op grond van zijn ervaringen als oorlogsfotograaf.

In Dutch Angle verkent de regisseur Baris Azman o.a. Gerretsens jeugd in Nederland, zijn werk in conflictgebieden als Chili, Cambodja en Vietnam en zijn relatie met Coppola, de cast & crew en toont hij meer dan honderd foto’s van o.a. Marlon Brando, Dennis Hopper, Martin Sheen en Scott Glenn. Het werk en verhaal van Chas Gerretsen werpt 40 jaar na de release van de beste oorlogsfilm ooit, een nieuw licht op de totstandkoming van Apocalypse Now met nog nooit eerder getoond beeld.

Vanaf nu ook voor het eerst te zien voor het Nederlandse publiek en voorlopig is deze documentaire ook de enige manier om deze foto’s te zien. Het Nederlands Fotomuseum beheert het archief van Gerretsen en stelde speciaal voor deze documentaire de foto’s beschikbaar.

Regisseur
Baris Azman
Land
Nederland
Jaar
2019
Duur
32
Taal
Engels, Nederlands

Tickets kopen