Druk

Thomas Vinterberg, Denemarken, 116 min, Drama, 12+

Druk (Another Round) is het nieuwste Deense drama van de 51-jarige Thomas Vinterberg (regisseur van Festen en Jagten). De film gaat over een viertal bevriende, uitgebluste docenten dat besluit te onderzoeken of het lesgeven ze beter afgaat onder enige invloed van alcohol.

Er is een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt. Gesteund door deze theorie, beginnen Martin en zijn drie middelbare school collega’s aan een experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven. De eerste resultaten zijn zeer positief, de uitgebluste leraren komen weer tot leven en zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren. Terwijl de glazen in een rap tempo achterover worden geslagen, is het voor sommigen steeds moeilijker om controle over de situatie te behouden en blijkt het experiment grotere gevolgen met zich mee te brengen dan verwacht.

Druk won tijdens het jaarlijkse European FIlm Awards prijzen in de categorieën beste film, beste regie en beste mannelijke hoofdrolspeler: Mads Mikkelsen

Regisseur
Thomas Vinterberg
Met o.a.
Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen
Land
Denemarken
Jaar
2020
Duur
116
Taal
Deens
Ondertiteling
Nederlands

Grote winnaar bij de European Film Awards

Tickets kopen