Doubles Vies

Olivier Assayas, Frankrijk, 108 min, Komedie, Drama, 6+

Onderdeel van: English

Een satirische komedie over kunst en onderlinge relaties in de snel veranderende uitgeverswereld van Parijs van Regisseur Olivier Assayas (Clouds of Sils Maria, Personal Shopper).

De zelfverzekerde en gevierde uitgever Alain (Guillaume Canet) ziet met lede ogen aan hoe de digitale wereld zijn geliefde vakgebied inhaalt. Hij heeft grote twijfels over het laatste manuscript van Leonard Spiegel (Vincent Macaigne), een van de auteurs wiens semi-autobiografische romans hij al jaren uitgeeft. De afwijzing die volgt heeft niet alleen invloed op de onderlinge verstandhouding tussen Alain en Leonard, maar ook op de relaties met de vrouwen om hen heen: de ontevreden actrice Selena (Juliette Binoche), de ambitieuze Valerie (Nora Hamzawi) en de onafhankelijke twintiger Laure (Christa Théret).

English: Alain and Léonard, a writer and a publisher, are overwhelmed by the new practices of the publishing world. Deaf to the desires of their wives, they struggle to find their place in a society whose code they can no longer crack.

Regisseur
Olivier Assayas
Land
Frankrijk
Jaar
2019
Duur
108
Taal
Frans
Ondertiteling
Engels

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling
  • Als kijker geniet je van het plezier waarmee de acteurs hun scherpe dialogen opdienen.

    De Volkskrant

Doubles vies ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar de film enthousiast werd onthaald door de internationale pers.

Tickets kopen

English subtitles

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling