Dolfje Weerwolfje

Joram Lürsen, Nederland, 94 min

Onderdeel van: Specials UIT Festival Den Haag

Een vriendelijk griezelverhaal.

Bij het licht van de volle maan holt Dolfje, verandert als een pluizig weerwolfje, door het park en en jaagt achter kippen aan. Maar Dolfje wil helemaal niet anders zijn. Hij wil koste wat kost zijn geheim bewaren. Dat is alleen niet zo makkelijk, want het is tenslotte iedere maand wel een keer volle maan....

Deze film is gratis, maar je hebt wel een filmticket nodig. Deze kan je op de dag zelf ophalen aan onze kassa.

De familiefilm Dolfje Weerwolfje is de verfilming van het eerste boek van de populaire boekenreeks van Paul van Loon. De film vertelt het verhaal van de kleine Dolfje die op de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een wit pluizig dier: een wolfje. Bij het licht van de volle maan holt Dolfje door het park en de tuinen van de buren. Hij jaagt achter kippen en eenden aan. De volgende ochtend wordt hij weer wakker als een gewoon jongetje. Nu begrijpt hij waarom hij zich altijd zo anders heeft gevoeld dan zijn pleegouders en zijn pleegbroertje Timmie. Hij is een weerwolf.

De gevoelige Dolfje wil helemaal niet anders zijn. Hij wil gewoon zijn, net als iedereen. Hij is bang dat zijn pleegouders hem niet meer willen als ze ontdekken dat hij een weerwolf is. Dolfje wil koste wat kost zijn geheim bewaren, maar dat is niet zo makkelijk. Het is tenslotte iedere maand wel een keer volle maan.

Regisseur
Joram Lürsen
Land
Nederland
Jaar
2019
Duur
94
Taal
Nederlands

Tickets kopen