Diego Maradona

Asif Kapadia, Verenigd Koninkrijk, 125 min, Documentaire, 9+

Tijden & Tickets
Diego Maradona is een nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia (Amy), over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.

Op 5 juli 1984 arriveerde de 23-jarige Diego Maradona voor een recordbedrag bij SSC Napoli. De club had voorheen nooit een groot toernooi gewonnen, en verlangde naar meer succes. De charismatische Argentijn trok Napels naar hun eerste winst ooit, en werd door velen aanbeden. In een stad waar zelfs de duivel nog bodyguards nodig had, werd Maradona groter dan God. Diego Maradona vertelt een meeslepend en onvergetelijk verhaal over de opkomst en ondergang van een groot talent.

Regisseur Asif Kapadia maakte in 2010 veel indruk met zijn documentaire SENNA, over het leven en de tragische dood van Braziliaans Formule 1 icoon Ayrton Senna. In 2016 won hij een Oscar voor AMY, over de in 2011 overleden zangeres Amy Winehouse. Voor zijn nieuwste film Diego Maradona kreeg hij Diego Maradona zelf aan boord, die zijn volledige steun verleende.

Regisseur
Asif Kapadia
Met o.a.
Diego Maradona
Land
Verenigd Koninkrijk
Jaar
2019
Duur
125
Taal
Spaans, Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Zo meeslepend en enerverend zijn documentaires zelden.

    de Volkskrant

  • Minutieus samengesteld en gemonteerd.

    VPRO Cinema

Geen statistieken, harde feiten, maar het romantische beeld van wat een groot sportman met een club kan doen.

Tickets kopen

Nederlandse ondertiteling