Dhanak (De Regenboog) - Cine Hindi

Nagesh Kukunoor, India, 106 min, vooraf aan de film is er een gratis workshop: ontwerp je eigen filmposter (voor alle kinderen en meer) in het Filmhuis! vanaf 14:45 uur!

Onderdeel van: Kids Specials

Filmhuis Den Haag presenteert Cine Hindi.

Een Hindi gesproken film voor de hele familie, met vooraf aan de film extra activiteiten!

De tienjarige Pari heeft haar blinde broertje Chotu beloofd dat hij voor zijn negende verjaardag weer zal kunnen zien. Als ze hoort dat haar favoriete acteur Shah Rukh Khan, wiens stichting oogoperaties voor kinderen financiert, 300 kilometer verderop een film aan het maken is twijfelt ze dan ook geen moment. Samen beginnen ze te voet aan de avontuurlijke reis, die hen in contact brengt met talloze eigenaardige figuren.

Hartverwarmend muzikaal sprookje uit India, op het filmfestival van Berlijn bekroond met de Kristallen Beer voor beste kinderfilm.

Hindi gesproken en Nederlands ondertiteld.

GRATIS WORKSHOP: ontwerp je eigen filmposter (voor alle kinderen en meer)!

Steek voor de 2de filmvertoning van Dhanak de handen uit de mouwen én haal een beetje Bollywood naar het Filmhuis door je eigen filmposter te ontwerpen!

Mumbai staat bekend om zijn meterslange filmposters en veel van die posters werden vroeger met de hand geschilderd door Indiase kunstenaars. Dit was natuurlijk veel goedkoper dan de posters te laten drukken in de drukkerij. Tegenwoordig, worden de grote billboards op de gebouwen door een computer op vinyl gedrukt. De oude, met de hand beschilderde posters, worden dan ook beschouwd als volkskunst.

Neem tijdens deze workshop een duik in de Indiase filmposter cultuur en laat na afloop jouw kleurrijke filmposter zien aan de jury. Wie weet maak je met je filmposter kans op een mooie prijs!

De workshop duurt 30 minuten en zal worden gegeven door een illustrator in opleiding. Geniet na de workshop van lekkere hapjes en heerlijk schaafijs.

Regisseur
Nagesh Kukunoor
Land
India
Jaar
2015
Duur
106
Taal
Hindi
Ondertiteling
Nederlands

Tickets kopen