Devil's Pie - D'Angelo

Carine Bijlsma, Nederland, Verenigde Staten, 84 min, Met na afloop een paneldiscussie met Grace Stelk, Lionel Grauwde en One'sy Muller!

Onderdeel van: English Specials

Op woensdag 15 mei vertonen wij de voorpremière van Devil's Pie - D'Angelo. Een intiem, ontroerend en verrassend portret van één van de meest mysterieuze figuren uit de hedendaagse muziekscene: D'Angelo, die met zijn albums Brown Sugar (1995) en Voodoo (2000) een ongeëvenaarde status verwierf binnen de neo-soul movement.

In de documentaire volgt de Nederlandse documentairemaker Carine Bijlsma D'Angelo tijdens de tournee van zijn album Black Messiah. De soulmuzikant ging de jaren ervoor door een moeilijke periode waardoor hij meer dan een decennium uit het publieke oog verdween. In die tijd raakte hij in een spirituele crisis door zijn status als superster, wat zich uitte in meerdere tragedies en keerpunten in zijn leven.

Bijlsma duikt in de wereld van de muzieklegende en komt via interviews met D'Angelo, grote namen als Questlove, Pino Palladino, Alan Leeds (voormalig tourmanager van Prince en James Brown) en nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal, er langzaam achter wie D'Angelo eigenlijk is. Zij neemt ons mee in zijn innerlijke strijd tussen zijn afkomst uit het arme Virginia, waar hij opgroeide in de kerk van zijn grootouders, de verleidingen van de muziekindustrie en de macht die de muziek met zich mee brengt. Wat volgt is een spiritueel en bijzonder levensverhaal van een muzikaal genie die toevallig ook een wereldster is.

Na afloop is er een paneldiscussie onder leiding van Black Ladies Talk. Te gast zijn: Lionel Grauwde en Grace Stelk onder leiding van moderator One'sy Muller

One’sy Muller is radio-dj, podcaster en foodblogger. Sinds januari 2017 werkt ze voor NPO Radio 2 en NPO Radio 2 Soul & Jazz, waar ze iedere vrijdag- en zaterdagavond te horen is met haar programma's Soul Night met One’sy en Soul & Jazz Live met One'sy. Dit jaar is ze twee podcastseries gestart: Domme Vragen Bestaan Wel (over vragen/opmerkingen die iemand krijgt op basis van zijn/haar uiterlijk of (onderdeel van zijn/haar) identiteit) en Bonte Was Podcast (over blinde vlekken en diversiteit in de media). Daarvoor was zij onder andere dj bij radiozender FunX en runt ze sinds 2016 samen met haar zusje foodblog ThisGirlCanCook met verrassende en gezonde(re) Surinaamse recepten.

Grace Stelk is sociaal psychologe en werkt momenteel als beleidsadviseur bij de gemeente Amsterdam. Zij zet zich met name in voor vrouwen en onderzoekt in samenwerking met The Black Archives de (Surinaamse) vrouwenbeweging. Dit jaar komt haar boek over politica Machteld Cairo uit. Voor Black Ladies Talk schrijft Grace recensies en treedt zij op in diverse panels. 
 
Lionel Grauwde is muziekkenner en cultureel ondernemer, die zich onder anderen door het zangtraject voor jonge toptalenten Level Up hard maakt voor meer R&B en zangprojecten in Den Haag. Hij heeft een voorliefde voor R&B muziek en neo soul artiest D’Angelo. Daarnaast is hij fondsenwerver en initiatiefnemer van zangcompetities (Urban Vocal Showdown) en concerten (R&B Takeover). Ook is Lionel regelmatig jurylid bij talentcompetities zoals Kunstbende en Geld voor je kunst!.
Regisseur
Carine Bijlsma
Land
Nederland, Verenigde Staten
Jaar
2019
Duur
84
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

Tickets kopen