De Parade

Ferri Ronteltap, Nederland, 78 min, De Parade, festival, theater

De Parade bestaat 25 jaar en is het grootste reizende theaterfestival ter wereld. Rondom het festival is dit jaar de documentaire in de steden die De Parade aandoet te zien.

De bezoekers dwalen rond tussen de zweefmolen, de poffertjesbakker en diverse felgekleurde drinktentjes. Ze worden hier direct aangesproken door de theatermakers. De artiesten proberen hun publiek voor zich te winnen met een dans en een lied, om ze vervolgens mee te nemen naar een andere wereld, namelijk die van de verbeelding.

De hechte gemeenschap van theatermakers reist in de zomer van stad naar stad, om steeds deze wereld van droom en verleiding op te zetten. De Parade is een surrealistische oase te midden van een stedelijke omgeving, die appelleert aan de nostalgie van ons kinderbestaan. Vol kleuren, muziek, fantasie en verleidingen. Er zijn geen machtsverhoudingen, het is een kliniek van onrustige mensen. Ondanks het 25 jarig bestaan is de Parade volgens de jonge performers / acteur nog steeds van deze tijd ‘het is rauw vernieuwend en confronterend’

Regisseur
Ferri Ronteltap
Land
Nederland
Jaar
2017
Duur
78
Taal
Nederlands

Tickets kopen