De kinderen van juf Kiet

Peter Lataster, Petra Lataster, Nederland, 115 min, De kinderen van juf Kiet is een hartverwarmende, grappige en aangrijpende film; een film waardoor je je als kijker weer op de lagere school waant; een ode aan de juf die ieder kind verdient.

Onderdeel van: Filmthuis Nederlandse film

De kinderen van juf Kiet is een hartverwarmende, grappige en aangrijpende film; een film waardoor je je als kijker weer op de lagere school waant; een ode aan de juf die ieder kind verdient.
Een jaar lang volgden regisseurs Petra en Peter Lataster juf Kiet en haar klas met kinderen uit alle windstreken. Kiet is een lerares die je ieder kind toewenst. Ze is liefdevol en altijd rechtvaardig. Haar geduld is oneindig. Ze leert haar kinderen Nederlands lezen en schrijven, maar vooral ook hoe je met elkaar omgaat en samen problemen oplost. De kinderen van juf Kiet is een hartverwarmende, grappige en aangrijpende film; een film waardoor je je als kijker weer op de lagere school waant; een ode aan de juf die ieder kind verdient.
Regisseur
Peter Lataster, Petra Lataster
Land
Nederland
Jaar
2016
Duur
115
Taal
Nederlands
  • Een prachtig, filmisch document

    De Filmkrant

  • De kinderen van juf Kiet duurt bijna twee uur: al na een kwartier ben je verslaafd

    NRC Handelsblad

  • Een parel van een documentaire

    De Volkskrant

Peter Lataster en Petra Lataster-Czisch maakte vele documentaires, waaronder Wakker In Een Boze Droom.

Tickets kopen

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl