De keuze van mijn vader

Yan Ting Yuen, Nederland, 79 min, China, Geschiedenis. Migratie, 12+

Onderdeel van: Nederlandse film

Het kleine verhaal van de vader en de familie van regisseuse Yan Ting Yuen verteld tegen de achtergrond van de grote geschiedenis van China en de Chinese diaspora.

In De keuze van mijn vader (My Father’s Choice) probeert Yan Ting Yuen (Het geheim van de HEMA) toegang te krijgen tot de persoonlijke geschiedenis van haar zwijgzame vader, Chinees restauranthouder in Maastricht, en zijn familie. Hierbij komt ze er achter dat deze onlosmakelijk is verbonden met de grote ontwikkelingen van de afgelopen halve eeuw in China. Zoals de hongersnood in de jaren vijftig, de Culturele Revolutie in de jaren zestig en de exodus naar het Westen in de jaren zeventig. Er ontrolt zich een verhaal waarin voortdurend de verhouding tussen het individuele en het collectieve, tussen de kleine persoonlijke belevenissen en de grote wereldgeschiedenis op scherp staat. De keuzes van de vader lijken rationeel en onontkoombaar met het oog op de grote veranderingen. Migratie naar een betere plek elders lijkt logisch. Maar is het uiteindelijk echt altijd beter om weg te gaan dan te blijven? Valt er wat te kiezen? Wie of wat bepalen uiteindelijk de keuzes in je leven?

Regisseur
Yan Ting Yuen
Land
Nederland
Jaar
2017
Duur
79
Taal
Nederlands, Chinees, Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • De keuze van mijn vader is een intiem, kalm speurend familieportret dat trouw blijft aan Yuens perspectief

    De Volkskrant

  • Een fraaie botsing tussen pragmatisme en sentiment

    Het Parool

Tickets kopen

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl