De erfenis

Joris Postema, Nederland, 85 min, Om de relatie met zijn dochter niet te verliezen moet Daan eerst de confrontatie aan gaan met zijn eigen jeugd en de relatie met zijn overleden vader Ed van der Elsken. 9+

Onderdeel van: Nederlandse film

Om de relatie met zijn dochter niet te verliezen moet Daan eerst de confrontatie aan gaan met zijn eigen jeugd en de relatie met zijn overleden vader Ed van der Elsken.

Daan van der Elsken is gewend om voor de camera te staan. Eerst was het de camera van zijn vader, de wereldberoemde fotograaf en cineast Ed van der Elsken, nu is het die van zijn beste vriend Joris Postema. Samen proberen ze grip te krijgen op Daans leven, door postuum de confrontatie met zijn vader aan te gaan. Daan ziet Ed - hij lijkt meer op hem dan hij zou willen – als hoofdoorzaak van de manische depressiviteit die hem al vijftien jaar teistert. Aan de hand van veelvuldig voorhanden zijnde foto’s en filmbeelden en ontmoetingen met betrokken familie en vrienden probeert Daan te doorgronden wat zijn vader aan hem heeft doorgegeven. Hij komt tot een verrassende ontdekking.

Deze film is ook te zien op Picl
Regisseur
Joris Postema
Land
Nederland
Jaar
2017
Duur
85
Taal
Nederlands
  • De erfenis laat zien hoe verlammend depressie kan zijn

    De Volkskrant

Filmmaker Joris Postema maakte eerder de documentaire FC Rwanda.

Tickets kopen