De Club van Lelijke Kinderen

Jonathan Elbers, Nederland, 91 min, Familie, 9+

Onderdeel van: Boeken om naar uit te kijken Kids

In jouw favoriete bibliotheek en bij Filmhuis Den Haag staat iedere maand een prachtig kinderboek centraal. Kom naar de voorleesmiddag of één van de andere activiteiten in de bibliotheek en kijk vervolgens naar de boekverfilming bij ons! Letterlijk en figuurlijk dus Boeken om naar uit te kijken!

Tijdens deze editie kijken we naar de spannende familiefilm De club van lelijke kinderen naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts onder regie van Jonathan Elbers.

Paul, een 11-jarige jongen met grote flaporen, moet op een dag plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij er achter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met Sara en een aantal andere kinderen ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met het regime van de president. Lukt het Paul en zijn vrienden de andere lelijke kinderen te bevrijden, en het regime van Isimo omver te werpen?
Regisseur
Jonathan Elbers
Met o.a.
Sem Hulsmann, Maan de Steenwinkel, Jeroen van Koningsbrugge, Jelka van Houten, Georgina Verbaan, Katja Schuurman
Land
Nederland
Jaar
2019
Duur
91
Taal
Nederlands

Tickets kopen