Dancer

Steven Cantor, Verenigd Koninkrijk, 85 min, Het danstalent van Sergei Polunin stond al op zeer jonge leeftijd vast. Hij groeide uit tot de grootste ster in het hedendaagse ballet. AL

Onderdeel van: English

Gezegend met een onwaarschijnlijke hoeveelheid lichaamskracht en elegantie bestormde Sergei Polunin op zeer jonge leeftijd de professionele balletwereld.

Hij maakte grote indruk en werd de jongste eerste solist die het Royal Ballet ooit had gehad. Toen hij 25 jaar was werd het succes hem echter teveel. Zijn beroemdheid maakte hem zelfdestructief en zijn talent zag hij steeds meer als een zware last dan een gave. Deze documentaire biedt een unieke kijk in het leven van een complexe jongeman, die eigenhandig een online hit van ballet wist te maken. Hij heeft ballet zoals we het kennen volledig weten te veranderen en naar een ander niveau getild. Maar tegen welke prijs? Is het mogelijk je ooit nog vrij te voelen als je het meest waardevolle bezit van de balletwereld bent?

English: Sergei Polunin is a breathtaking ballet talent who questions his existence and his commitment to dance just as he is about to become a legend.

Regisseur
Steven Cantor
Land
Verenigd Koninkrijk
Jaar
2016
Duur
85
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Een prachtige documentaire die een heel volledig beeld geeft van het leven van een unieke danser

    Cinemagazine

  • De danssequenties zijn een lust voor het oog

    De Volkskrant

Sergei Polunin werd ook buiten de balletwereld wereldberoemd toen hij een videoclip maakte voor het nummer Take Me to Church van Hozier.

Tickets kopen