Crash

David Cronenberg, Canada, 100 min, Cult, Klassieker, 18+

Onderdeel van: English

James Spader, Holly Hunter, Elias Koteas, Deborah Kara Unger en Rosanna Arquette spelen de hoofdrollen in de cultklassieker Crash. Deze zomer is de controversiële film naar de roman van J.G. Ballard opnieuw te bewonderen in een geheel gerestaureerde 4K-versie.

Reclameman James Ballard en zijn vrouw Catherine leiden een leven vol vluchtige seksuele ontmoetingen, op zoek naar een zinvolle fysieke ervaring. Na een bijna fatale botsing met de auto van dr. Helen Remington ontdekt James de perverse genoegens van verwrongen staal. Wanneer hij Helen opnieuw ontmoet, leidt de gemeenschappelijke ervaring tot een seksuele relatie. Ze komen in contact met Vaughan, een sinistere wetenschapper en de drijvende kracht achter een geobsedeerde groep mensen die zich bezighoudt met het naspelen van beroemde auto-ongelukken. Zo worden ze meegesleurd in een wereld van gevaar, seks en dood.

Regisseur
David Cronenberg
Met o.a.
​James Spader, Elias Koteas, Rosanna Arquette
Land
Canada
Jaar
2020
Duur
100
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

Bij de première in Cannes in 1996 werd David Cronenbergs onderzoek naar erotiek en technologie bekroond met de speciale juryprijs voor zijn moed, durf en originaliteit.

Tickets kopen

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl