Cobain

Nanouk Leopold, Nederland, 94 min, Drama, 16+

Onderdeel van: Nederlandse film

Cobain probeert zijn zwangere moeder Mia zo ver te krijgen dat ze haar extreme levensstijl verandert. Als dat niet lukt, neemt hij maatregelen.
 

Cobain loopt weg uit zijn nieuwe pleeggezin omdat hij zich zorgen maakt over zijn moeder Mia, die hoogzwanger is en een zwervend bestaan leidt. Als Cobain eist dat Mia hulp zoekt voor haarzelf en de baby, krijgen de twee knallende ruzie. Cobain vindt onderdak bij Wickmayer, Mia’s ex die een paar vrouwen voor zich heeft ‘werken’. Als Mia weer contact zoekt met Cobain, stuurt Wickmayer haar weg. Maar Mia blijft aan Cobain trekken en Cobain ziet dat ze er steeds slechter aan toe is. Cobain realiseert zich dat er iets moet gebeuren. Hij brengt Mia naar een verlaten plek waar hij haar opsluit om af te kicken. Hoewel Mia zich eerst verzet, knapt ze langzamerhand op. Maar als Cobain en Mia eindelijk naar elkaar toe groeien, slaat het noodlot toe.

Regisseur
Nanouk Leopold
Land
Nederland
Jaar
2017
Duur
94
Taal
Nederlands, Engels
  • Zinderende combinatie van ‘street wise’ en naïef

    NRC

Bas Keizer speelt ook in Vechtmeisje. Nanouk Leopold is als regisseur bekend van Guernsey.

Tickets kopen

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl