Climax

Gaspar Noé, Frankrijk, 102 min, Drama, Dans, 16+

Een bedwelmende, choquerende en overweldigende film waarin een dansrepetitie volledig uit de hand loopt. Een danse macabre van regisseur Gaspar Noé (Irréversible)
Een groep virtuoze dansers verzamelt zich in een afgelegen schoolgebouw om te repeteren. Ze zijn op tournee in de VS. Het is de jaren ’90. De repetitie is een onvergetelijke dans-performance, die overloopt in een feestje om hun aanstaande succes te vieren. De energie is hoog, de dansers zijn opgewonden en het duurt wel even voordat ze door hebben dat er LSD in de Sangria zit. Vanaf dan loopt het totaal en compleet uit de hand. Een fysieke, destructieve neerwaartse spiraal met extatisch bewegende lichamen, waarin woorden er niet meer toe doen, omdat ze de wil en de verleiding van het vlees niet kunnen weerstaan. Een hel met drank en drugs, gebarricadeerde deuren, en steeds dierlijker driften.
Noé choqueert opnieuw en is de diabolische master of ceremony, de magiër die de poorten naar de onderwereld openzet en je laat proeven van het vuur. Noé werkte voor deze film samen met zijn vaste cameraman Benoît Debie (Spring Breakers) en choreografe Nina McNeely (Rihanna, Major Lazer), ondersteund door een fantastische soundtrack (Daft Punk, Aphex Twin).
Regisseur
Gaspar Noé
Land
Frankrijk
Jaar
2018
Duur
102
Taal
Frans, Engels
Ondertiteling
Nederlands

Andere varianten van deze film:

English subtitles
  • De film van Noé heeft alles waar de regisseur ook om wordt gehaat: „Desoriëntatie, wangedrag, drugs, geweld, paniek.”

    NRC

  • In Climax tergt regisseur Gaspar Noé de kijker net zo lang tot die gaat verlangen naar excessen

    De Volkskrant

Climax was een van de meest besproken van het afgelopen Cannes filmfestival en won de hoofdprijs in de Quinzaine des Réalisateurs.

Tickets kopen

Nederlandse ondertiteling

Andere varianten van deze film:

English subtitles