Claire's camera

Hong Sangsoo, Zuid-Korea, 69 min, Drama, Tragikomedie, Frankrijk

Onderdeel van: English

Tijden & Tickets

“Als ik een foto van je neem, dan word je een ander mens.” Claire, gespeeld door Isabelle Huppert, zegt het met een zeker aplomb en met een polaroidcamera in de aanslag is dat precies wat ze doet: ingrijpen in de werkelijkheid door deze te fotograferen.

Wie anders dan de onvergelijkbare Zuid-Koreaanse regisseur Hong Sangsoo kan dit bedenken? Isabelle Huppert incarneert Claire met luchthartige ironie. De Parisienne is tijdens het filmfestival in Cannes beland en ontmoet er zowel een gekrenkte Zuid-Koreaanse (Min-hee Kim uit o.a. ‘The Handmaiden’) als een mysterieuze regisseur. Het leidt tot tragikomische mijmeringen over leven, liefde en de kracht van cinema.

Hong Sangsoo heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat de Franse nouvelle-vagueregisseur Éric Rohmer een inspiratiebron is: de titel ‘Claire’s Camera’ verwijst naar Rohmers ‘Le Genou de Claire’.

Krijg je geen genoeg van Isabelle Huppert? In het kader van onze Zomer Klassiekers vertonen wij in de maand juli een retrospectief van Huppert's vroege werk. Bekijk het volledige programma hier!

English: The story of female friendship as Frenchwoman Claire helps the subject of her photograph, Min-Hee, discover why she was fired without apparent cause.

Regisseur
Hong Sangsoo
Met o.a.
Isabelle Huppert, Kim Minhee
Land
Zuid-Korea
Jaar
2019
Duur
69
Taal
Frans, Engels
Ondertiteling
Engels

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling

Tickets kopen

English Subtitles

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling