Ciné Premières: Deux

Filippo Meneghetti, Frankrijk, 95 min

Onderdeel van: Ciné Premières Specials

Houdt u van Franse films en wilt u uw Frans verbeteren?
Kom dan iedere eerste zondag van de maand naar Ciné Premières: een speciale voorpremière van een Franse film avec, par la suite, Q&R en français!
Deze keer de film Deux met een nagesprek geleid door de Alliance Française.

De gepensioneerde buurvrouwen Madeleine en Nina zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde. Maar niemand weet dat deze vrouwen meer delen dan hun trappenhuis. Hun grootste wens is hun appartementen te verkopen om samen naar Rome te verhuizen.

Voor hun naasten, waaronder Madeleines bemoeizuchtige dochter, zijn ze simpelweg buurvrouwen die dezelfde gang delen. In werkelijkheid biedt deze gang een portaal tussen twee compleet verschillende werelden: die van een zorgzame moeder en oma die haar kinderen maar niet durft te vertellen dat ze een geheim liefdesleven heeft, en die van een vrijzinnige onafhankelijke vrouw die ernaar smacht haar leven met haar geliefde door te brengen, in het openbaar. Madeleine en Nina leiden een liefdevol leven samen en genieten van de dingen van alledag. Hun deuren staan altijd open en ze bewegen zich vrijelijk tussen de appartementen. Tot hun portaal door een onverwachte gebeurtenis plotseling gesloten wordt, en ze elkaar niet meer kunnen bereiken.

Het gevoelige Deux werd geregisseerd door Filippo Meneghetti en beleefde de wereldpremière op het Toronto Filmfestival. Voor zijn debuut wist hij acteerkanonnen Martine Chevallier (grande dame van de Franse theaterwereld) en Barbara Sukowa (muze van Rainer Werner Fassbinder en Margarethe von Trotta) te strikken.

Regisseur
Filippo Meneghetti
Land
Frankrijk
Jaar
2020
Duur
95
Taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands

Tickets kopen