Ciné Premières: Celle que vous croyez

Safy Nebbou, Frankrijk, 101 min, Par la suite, Q&R en français!

Onderdeel van: Ciné Premières Specials

Houdt u van Franse films en wilt u uw Frans verbeteren?
Kom dan iedere eerste zondag van de maand naar Ciné Premières: een speciale voorpremière van een Franse film avec, par la suite, Q&R en français!
Deze keer de film Celle que vous croyez met een nagesprek door de Alliance Française.

Een Frans drama over liefde, ouder worden en zelfacceptatie, naar de gelijknamige roman van Camille Laurens. Een romantisch en spannend verhaal waarin realiteit en leugen steeds meer in elkaar overlopen.

Claire, een gescheiden vijftiger met een succesvolle carrière als docent, moet zichzelf na een gestrand huwelijk weer moet herpakken.  Nadat haar jonge geliefde Ludo haar laat zitten, doet ze zich online voor als iemand anders om hem te begluren. Claire verandert online in Clara, een prachtige jonge vrouw van 24. Wanneer Claire in contact komt met Ludo’s vriend Alex, vallen de twee al snel als een blok voor elkaar. Ook al speelt alles zich af in een virtuele wereld, de gevoelens zijn levensecht. Maar wanneer Alex aanstuurt op een ontmoeting, weet Claire zich geen raad.

Na onvergetelijke rollen in The English Patient, Chocolat en Trois Couleurs voegt Juliette Binoche met Celle que vous croyez wederom een indrukwekkende rol (nu als Claire) toe aan haar oeuvre. De Franse actrice was de afgelopen jaren volop in de Nederlandse filmtheaters te zien; ze speelde onder andere in Ma Loute van Bruno Dumont, Doubles Vies van Olivier Assayas en HIigh Life van Claire Denis.

Regisseur
Safy Nebbou
Land
Frankrijk
Jaar
2019
Duur
101
Taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands

Tickets kopen