Christo: Walking on Water

Andrey Paounov, Duitsland, Italië, Verenigde Staten, 105 min

Christo: Walking on Water is een energieke en liefdevolle documentaire over de knotsgekke realisering van The Floating Piers, het gigantische kunstwerk van kunstenaar Christo waar hij en zijn inmiddels overleden vrouw en partner Jeanne-Claude jarenlang over hadden gedroomd.

Tien jaar na het overlijden van zijn vrouw en partner Jeanne-Claude, besluit de internationaal gerenommeerde kunstenaar Christo het kunstwerk te realiseren dat zij samen jaren eerder al voor ogen hadden: The Floating Piers. Christo geeft de filmmakers volledige toegang tot het proces, van de opkomst tot de voltooiing van zijn meest recente grootschalige kunstinstallatie. In het proces om het gigantische meesterwerk tot stand te brengen worden Christo en zijn team flink op de proef gesteld: ze worden geconfronteerd met logistieke nachtmerries, complexe botsingen tussen kunst en politiek en de pure, onpartijdige kracht van de natuur – gefilmd met adembenemende opnames vanuit de lucht en fly-on-the-wall camera’s. Terwijl Christo’s prachtige droom zich over het water uitrolt, charmeert zijn uitgesproken en temperamentvolle persoonlijkheid. De energieke en liefdevolle documentaire Christo: Walking on Water is een onnavolgbare reis naar Christo’s wereld, soms op het randje van het absurde.
Regisseur
Andrey Paounov
Land
Duitsland, Italië, Verenigde Staten
Jaar
2018
Duur
105
Taal
Engels, Italiaans
Ondertiteling
Nederlands
  • Andrey Paounov schetst in Christo: Walking on Water een geestig portret van de Bulgaarse kunstenaar

    de Volkskrant

  • In de documentaire Christo: Walking on Water schept Andrey Paounov een authentiek beeld van de kunstenaar en het artistieke proces van zijn creatie

    FilmVandaag

  • Een onthullend en onthutsend inkijkje in de kunstwereld

    NRC

Tickets kopen

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl