Charlie & Hannah gaan uit

Bert Scholiers, Belgie, 75 min, Romantiek, Komedie, 12+

Charlie en Hannah gaan uit is een prettig gestoorde romantische komedie over liefde, seks, en – vooral – exen, vol met bizarre ontmoetingen en verbijsterende gebeurtenissen.

Tijdens een drankovergoten vrijdagnacht nemen twintigers Charlie en Hannah een magisch snoepje en alles en iedereen om hen verandert. Al slenterend door Antwerpen en pratend over omgaan met exen en relaties, belanden ze in de meest bizarre situaties. Het ene moment zitten ze nog in een Antwerpse kroeg, het volgende moment lopen ze over een sneeuwvlakte, in een kosmisch zwart gat of zitten ze achter een vliegende ananas aan. Charlie en Hannah gaan uit is een prettig gestoorde romantische komedie over liefde, seks, en – vooral – exen, vol met bizarre ontmoetingen en verbijsterende gebeurtenissen. De Belgische regisseur Bert Scholiers speelt in zijn fantasierijke speelfilmdebuut als een trippende Woody Allen of Noah Baumbach met de vorm, met inventieve beeldgrapjes, kleur en zwart-wit, wisselende beeldformaten en verwijzingen naar de stille cinema en klassieke Italiaanse horror.

Regisseur
Bert Scholiers
Land
Belgie
Jaar
2018
Duur
75
Taal
Nederlands, Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling
Nederlands
  • Een grenzeloze hommage.

    NRC

  • Beloftevol, gek chaotisch debuut, soms verrassend anders dan anders.

    De Volkskrant

Heel veel van de opnames waren one-takes. De film was de slotfilm van de 44ste editie van Film Fest Gent.

Tickets kopen

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl