C'est ça l'amour

Claire Burger, Frankrijk, 98 min, Drama, 12+

Onderdeel van: English

Tijden & Tickets

Een intiem familiedrama van de Franse regisseuse Claire Burger (Party Girl), waarin een vader alles op alles zet om zijn gezin bijeen te houden. Een ontwapenende film over liefde en loslaten, acceptatie en herontdekken.

Wanneer zijn vrouw Armelle (Cecile Remy-Boutang) hem na twintig jaar verlaat, komt de zorg voor het gezin op de schouders van vader Mario (Bouli Lanners). Hij probeert zichzelf te herpakken, maar weet zich geen raad met zijn puberende dochters. Terwijl zijn 17-jarige dochter bijna klaar is om het nest te verlaten en experimenteert met drugs en jongens, worstelt de 14-jarige Frida met haar ontluikende seksualiteit en het gemis van haar moeder. Om de orde in het gezin te herstellen, sluit Mario zich aan bij een lokaal theaterproject, waar zijn vrouw als lichttechnicus werkt. Zo hoopt hij haar liefde terug te winnen en het gebroken gezin weer bij elkaar te krijgen. C'est ça l'amour is de eerste film die Claire Burger solo regisseerde. Voorganger Party Girl, die in 2014 de Camera d’Or won in Cannes, maakte ze samen met Marie Amachoukeli en Samuel Theis. Beide films spelen zich af in Forbach, de geboorteplaats van Burger aan de Frans-Duitse grens. 
 

English: Forbach, Eastern France. Present day. Since his wife walked out to the family, Mario has raised their two daughters of his own. Frida, 14, blames him for her mother leaving. Niki, 17, dreams of independence. Meanwhile, Mario waits for his wife to come home.

Regisseur
Claire Burger
Land
Frankrijk
Jaar
2018
Duur
98
Taal
Frans
Ondertiteling
Engels

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling
  • de gevoelige precisie waarmee Burger de onderlinge verhoudingen schetst, is ontzettend knap

    De Volkskrant

C'est ça l'amour ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar het geselecteerd werd voor de Giornate degli Autori-sectie en daarbinnen de prijs voor Beste Film in de wacht sleepte.

Tickets kopen

English subtitles

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling