Carmen & Lola

Arantxa Echevarria, Spanje, 103 min

Onderdeel van: LGBT films Specials

Vanaf 7 jun

In het kader van The Hague Pride vertonen wij een drietal LGBT+ films.
Donderdag 6 juni de transgender film Greta.
Vrijdag 7 juni de lesbische film Carmen & Lola.
Zaterdag 8 juni de homo film Taxi zum Klo.

Carmen & Lola - Een liefdesverhaal over twee Roma vrouwen, die moeten kiezen tussen hun liefde voor elkaar en de normen en waarden van hun gemeenschap.

Carmen leeft in een Romagemeenschap in een buitenwijk van Madrid. Ze is voorbestemd het leven te leiden zoals vele generaties vrouwen voor haar: trouwen, zoveel mogelijk kinderen baren en de rest van haar leven spenderen aan schoonmaken en koken. Maar dan ontmoet ze de eigenzinnige Lola, die wil studeren, van meisjes houdt en die zich op haar manier verzet tegen de opgelegde regels binnen de Romagemeenschap. De twee worden verliefd, met als gevolg dat ze hun weg moeten vinden tussen hun liefde, familie, religie en wat het inhoudt om een vrouw te zijn.

-------------
The Hague Pride is van 6 t/m 9 juni. Er zijn een groot aantal activiteiten in Den Haag met als hoogtepunt de 'Royal Rainbow Parade', een kleurrijke koetsenparade die langs de monumenten van Den Haag zal rijden. De officiële Kick Off van The Hague Pride is in Filmhuis Den Haag. Daarna zijn er tal van maatschappelijke-, culturele- en feestelijke activiteiten op diverse locaties in de stad. Het grote afsluitingsfeest is op het Buitenhof. 

Speciaal voor deze vrouwenavond heeft The Hague Pride de handen ineen geslagen met DARE. 
DARE is een open-minded Women Community, waarbij het draait om fun, flair en Dare! Filmhuis Den Haag heeft voor deze dames een Food & Film arrangement samengesteld. Wil jij gezellig mee eten voorafgaand aan de film? Kies dan voor kaartsoort Food & Film. Diner 18:00u - Film 19:30u 

Regisseur
Arantxa Echevarria
Land
Spanje
Jaar
2019
Duur
103
Taal
Spaans
Ondertiteling
Nederlands

Festival de Cannes 2018 – selectie Quinzaine des Réalisateurs
Film Fest Gent 2018 – runner-up Publieksprijs
Roze Filmdagen 2019 – openingsfilm