Camino

Martin de Vries, Nederland, 85 min

Tijden & Tickets

Een zomerse, stiekem ontroerende en meeslepende film over de beroemde wandeltocht naar Santiago de Compostella. In cadans met de voetstappen die gezet worden, neemt Martin je mee over wonderschone paden en landschappen. Voor je het weet zit je als kijker ‘in het moment’ van de tocht. 

"Alles in me zei me dat ik het moest doen.” Martin de Vries besluit om zonder noemenswaardige voorbereiding de Camino te gaan lopen, de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostella: van Le Puy-en-Velay in midden-Frankrijk naar Noordwest-Spanje, een tocht van 1600 kilometer in bijna zeventig dagen. Tijdens het lopen filmt hij zichzelf, zijn voeten, zijn schaduw, het pad, de velden en de bossen en probeert hij te achterhalen waarom hij dit avontuur is aangegaan. Medewandelaars en overnachtingsplekken komen slechts sporadisch in beeld. Als hij al lopende de camera op zichzelf richt, mijmert De Vries betrekkelijk nuchter over ongemakken en euforische momenten, over het prachtige ochtendlicht en het geluid van de vogels, over zelftwijfel en groeiend vertrouwen. Hij leert ‘in het moment’ te zijn en onderzoekt gaandeweg steeds openhartiger zijn beweegredenen. Een onopgesmukt verslag in het verslavende ritme van de tocht, die de ervaring werkelijk voelbaar maakt.

Regisseur
Martin de Vries
Land
Nederland
Jaar
2019
Duur
85
Taal
Nederlands

Andere varianten van deze film:

English subtitles
  • Camino is als selfie-film Martin de Vries’ zelfportret in twee miljoen stappen

    de Volkskrant

  • Hij mijmert heerlijk nuchter over de zin en onzin van het leven. Over de hoogtepunten en de ongemakken, van ingegroeide teennagels tot bedwantsen. Als Camino één ding bewijst, is het wel: het gaat om de reis, niet om de bestemming.

    Uitkrant

Tickets kopen

Nederlandse ondertiteling

Andere varianten van deze film:

English subtitles

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl